Öne Çıkan Yayın

Sonbahar ve Malyas Kanyonu

Kamp malzemesi nasıl seçilir?


D
oğada kamp yapmak, herseyden önce arınmak anlamına geliyor. Dolayısıyla böyle bir kararaldığımızda önce az olanla yetinmeye alışmalıyız. Evdeki konfor ve alışkanlıklarımızı doğaya taşıma isteğimiz maalesef kamp değil, başka birşey olacaktır. Doğada olmak tabi ki her haliyle güzel. Fakat sıkı bir kampçı olmanın bazı olmazları var. Doğru kamp malzemesi seçmek ise çok önemli.

Ağırlıklardan kurtulun

Karavanınızla kampa gidiyorsanız çok dert etmeyeceksiniz belki, fakat bisiklet ya da sırt çantanızla gidiyorsanız önce fazla kamp malzemesi taşımaktan kurtulun. Alışkanlıklarımızı geride bırakmak başlarda zor gelse de, alışacağınızdan şüpheniz olmasın. Yanınıza aldığınız her fazla malzeme kaçmak istediğiniz şehri ve sorunları peşinizden getirecek, doğada aradığınız huzur ve dinginlikten uzaklaştıracak sizi.

Kamp çadırı seçimi

Bir kampçıya tek çadır asla yetmez. O yüzden çadır alırken dikkat edilecek hususlardan biri kullanım amacınızdır. Mevsime göre çadırınız olsun. Hatta yaz ayları için çadır taşımanıza gerek yok. Çoğu zaman zeminle temasınızı kesecek bir mat yetecektir. İllede çadır taşıyacaksınız hafif ve az yer kaplayanlarından edinin.

Uyku tulumu ve mat seçimi

Doğada da olsak rahat uyku uyumak hakkımız. Çünkü tüm performansımız ve kampdan alacağımız tad buna bağlı. Yaz ve bahar ayları için hafif tutumlar işimizi görür. Fakat kış kampları için mutlaka uyku tulumu için iyi bir yatırım yapmalıyız. -15 derecelere kadar sizi sıcak tutacak bir uyku tulumu edinmekte fayda var.
Mat konusu ise çok karmaşık değil. Hafif olmasına ve yerle temasınızı keseceğine kanaat getirdiğiniz bir tanesini alabilirsiniz.

Kampta yeme içme

Ekmeğinizi taştan çıkarmayı bilmeniz gerekiyor. Böyle bir giriş sizi korkutmasın. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Kimse sizi ayıplamaz. Ben de öyle yapıyorum. Fakat fazla yükden kurtulmak ve kamp kurduğumuz çevreyi daha iyi tanıyıp hakim olmak için Doğan’ın bize sunduğu bazı kolaylıklardan yararlanmalıyız. Mevsimine göre doğada ne yenir, ne içilir biraz bilmeliyiz. Bu uzun vadede size çok şey katacaktır.
Ayrıca yemek pişirmek için fazla malzeme almamıza da gerek yok. Bir tencere, bir kaşık ve bardakla harikalar yaratabilirsiniz. Bıçak ise kampın olmazsa olmazlarından ve özel bir malzeme. Onunla adeta bütünleşmelisiniz. Çünkü en iyi dostunuz o olacak.

Kamp malzemesi seçimi önemli

Sonuç olarak, doğayı ziyarete giderken onun çıplak olduğunu bilerek ve buna en yakın malzemelerle gitmeliyiz. Balık yakalamayı düşünüyorsanız iğne ve misina yetecektir. Kamışın ağırlığını taşımaya gerek yok. Doğadan bulacağınız uzun sırık aynı işi görecektir. Bu örnekteki gibi düşündüğümüzde kamp malzemelerimiz kendiliğinden sadeleşmeye başlayacaktır.

Yorumlar